Popravilo toče na avtu

Imate vaš avto zavarovan proti toči? Je ta na vašem vozilu povzročila udrtine, sedaj pa bi želeli urediti popravilo toče na avtu tako, da bi tega plačala zavarovalnica? Vas zanima, kaj morate narediti v tem primeru oziroma kako morate postopati, da bo škodo na avtomobilu poravnavala zavarovalnica? Ali pa se sprašujete, kje opraviti cenitev škode in kakšne obrazce morate izpolniti za njeno prijavo?

Popravilo toče na avtu

Zavarovanje proti toči

Popravilo toče na avtu krije zavarovalnica, če imate sklenjeno ustrezno zavarovanje. To, ali bo popravilo krila zavarovalnica, je torej odvisno od vaše zavarovalne police. Če je torej vaš avto poškodovala toča oziroma je na njem pustila različne udrtine, poškodbe na vetrobranskem steklu itd., potem se vam splača preveriti, ali imate sklenjeno ustrezno zavarovanje. V primeru, da o tem niste popolnoma prepričani, se lahko obrnete tudi na vašega zavarovalnega agenta oziroma zavarovalnico, kjer vam bodo znali pomagati pri informiranju o vaši zavarovalni polici in pravicah, ki izhajajo iz nje.

Treba je opraviti cenitev in prijavo škode

Ko pride do poškodb zaradi toče, je treba najprej opraviti cenitev škode in njeno prijavo zavarovalnici, šele nato pa sledi samo popravilo toče na avtu. Treba je torej slediti predpisanemu postopku in izpolniti tudi vse potrebne obrazce. Da z vsem tem ne boste imeli preveč dela oziroma za to, da si boste ves postopek čim bolj poenostavili, je avto v takšnem primeru najbolje odpeljati v AC Trobec, kjer bodo poskrbeli za:

popravilo poškodb od toče
  • cenitev škode,
  • izpolnitev vseh potrebnih obrazcev,
  • prijavo škode zavarovalnici,
  • za to, da bo zavarovalnica plačala popravilo,
  • za samo popravilo in odpravo poškodb.

Prav tako vam bodo odgovorili na vsa vprašanja, ki jih imate v zvezi z nastalo škodo, njenim plačilom, vašimi obveznostmi in obveznostmi zavarovalnice itd. Ker se s cenitvijo in prijavo škod ukvarjajo vsak dan, zelo dobro poznajo postopke in točno vedo, kako potekajo. Zaradi tega se vam v primeru poškodb od toče vsekakor splača svoj avto peljati k njim – uredili bodo tako vse v zvezi z zavarovalnico in povračilom stroškov škode kot tudi v zvezi s samo odpravo posledic toče. Tako boste vse opravili na enem mestu ter tako prihranili kar nekaj časa.