Pisarniški material

Ste se odločili, da je končno čas, da si omislite svojo pisarno? Morda ste najeli prostor, morda celo kupili pisarno ali pa preuredili en kotiček v stanovanju, kakorkoli ste se že odločili, samo miza in stol ne bosta zadostovala za uspešno poslovanje, potrebujete pisarniški material za popolno opremo vaše pisarne oziroma delovnega kotička.

Zagotovo ste že pomislili na to, da morate za nemoteno in uspešno delo imeti vse nujne potrebščine na dosegu roke, toda ko ste stopili v papirnico, da bi nakupili vse kar potrebujete, ste bili preokupirani z vsemi potrebščinami in ste praznih rok odkorakali ven. Meni se je to zgodilo, zato sem se doma usedla za mizo in v miru premislila kaj vse potrebujem, napisala seznam in se naslednjič v trgovino odpravila pripravljena. Danes bom listo pisarniškega materiala, ki ne sme manjkati v vaši pisarni, kot tudi ne kvalitetno pisarniško pohištvo, v kolikor želite delovati nemoteno in efektivno, delila z vami.

Začnimo pri najbolj očitni in pomembni stvari: papirju! Ne glede na to, kako minimalistični ste, brez papirja ne bo šlo, potrebujete vsaj papir za tiskanje (predvidevam, da tiskalnik že imate, če ga še nimate, dodajte na seznam tudi to). Poleg papirja za tiskanje boste potrebovali tudi kuverte in to vsaj dveh velikosti: večje za pošiljanje listin in pogodb, ter manjše za bolj vsakodnevne zadeve.

Poleg papirja in kuvert boste potrebovali vsaj eno pisalo, za podpisovanje. V kolikor radi kdaj kaj zapišete na roke, pa morda še kakšnega v različnih barvah in en blokec za ideje. Prav vam bo prišel tudi kalkulator, pa samolepilni trak in lim. Post-it rumeni listki, ki jih lahko prilepite kamorkoli in vas opominjajo na vsakodnevna opravila, bodo prav tako prišli prav, še bolj pa škarje, luknjač in spenjač. Za konec naj omenim še sponke in mislim, da sem omenila že vse nujne potrebščine.

Čakajte… spustila sem še eno pomembno: fascikel za shranjevanje raznih dokumentov in seveda prosojne folije, ki spadajo vanj. Zdaj pa imate resnično celoten seznam pisarniškega materiala, s katerim se lahko odpravite v trgovino ali na splet in kupite vse potrebno za uspešno delo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *