Pisanje besedil – članki, blogi, spletne strani itd.

pisanje besedil
Pisanje besedil – Spletno pero

Pisanje besedil vključuje pripravo praktično kakršnih koli tekstov, pa naj si bodo to članki, blogi, vsebina za spletno stran, reklamni slogani ali karkoli drugega. Dober pisec besedil je vešč različnih zvrsti in obvlada raznolike slike, ki pritičejo določenemu mediju. Vsebina za spletno stran mora biti tako napisana drugače kot članek v reviji, seo članek ali seo blog pa ima spet čisto svoje značilnosti, ki jih je treba upoštevati tudi pri pisanju. Prav zaradi tega se zelo razlikujejo tudi cene različnih besedil, pa tudi to, koliko časa bo trajalo, da bo vaše naročilo narejeno.

Potrebujete besedilo?

Če potrebujete besedilo, ki ga ne bi želeli pisati sami, zato nimate časa ali pa ste s pisanjem že poskusili, a vam je to vzelo čisto preveč energije, se vam splača poiskati profesionalnega pisca. Slednji bo lahko napisal kakovostno besedilo, kakršnega potrebujete.

Seveda pa je pri tem pomembno, da mu že vnaprej čim bolj natančno razložite, kaj točno bi sploh potrebovali:

  • za kakšno besedilo gre in kje bo objavljeno,
  • o kakšni tematiki naj piše,
  • komu je besedilo namenjeno,
  • ali je treba upoštevati tudi pravila seo optimizacije,
  • naj bo v besedilu omenjena določena ključna beseda,
  • kako dolgo naj bo besedilo,
  • kako naj bo besedilo razčlenjeno (naslovi, podnaslovi, alineje …),
  • morebitne dodatne zahteve.

Lahko mu pošljete tudi primer podobnega besedila, kot bi ga potrebovali, oziroma dodatno gradivo, s katerim si lahko pomaga pri pisanju. Če želite, lahko tudi v nekaj alinej strnete vsebino, ki bi jo želeli v besedilu, nato pa pisec poskrbel za to, da bo to vsebino zapakiral v ustrezno obliko – v besedilo, kakršnega potrebujete.

Koliko časa traja priprava besedila in kakšna je cena?

Kot rečeno, je to, koliko časa traja pisanje besedil in kakšno ceno boste za to plačali, odvisno od tega, za kakšno besedilo gre, pa tudi od vseh ostalih njegovih značilnosti – kako kompleksno je, kaj vse mora pisec oziroma copywriter upoštevati pri pisanju, kako dolgo mora biti končno besedilo in podobno. Prav zaradi tega je v primeru, da vas zanima cena za pisanje besedil, izbranemu ponudniku poslati povpraševanje z vsemi svojimi zahtevami.