Okrasna opeka za lepši dom

okrasna opeka
Okrasna opeka – Akamen.si

Okrasna opeka je čudovita stenska obloga, ki lahko polepša vaš dom. Izdelana je iz mešanice cemente in agregata, s čimer je poskrbljeno za to, da je primerna tako za notranjo kot za zunanjo uporabo. To pomeni, da jo lahko namestite praktično kamorkoli oziroma z njo okrasite katerokoli steno v vašem domu, fasado, del stene ob balkonu, terasi ali vhodu in podobno.

Imitacija ima veliko prednosti

Okrasna opeka je videti kot prava opeka, četudi to ni, ampak le imitira njen videz. Zaradi tega je bolj enostavna tako za montažo kot za vzdrževanje. Zelo lahko se čisti in ima dolgo življenjsko dobo. Poleg tega pa je veliko tanjša in lažja od prave opeke, zaradi česar debelina stene, ki jo boste obložili z njo, zaradi tega ne bo pretirano večja. Tako boste prihranili na prostoru, kar je zagotovo velik plus.

Za lažjo odločitev o tem, ali bi bila takšna rešitev primerna za vas, naj vam naštejemo nekaj prednosti, ki jih ima okrasna opeka:

  • videti je kot prava opeka,
  • je tanjša in lažja od običajne opeke,
  • omogoča bolj enostavno montažo,
  • ne potrebuje posebnega vzdrževanja,
  • ima dolgo življenjsko dobo,
  • je zelo lepega videza, pri čemer lahko izbirate med številnimi možnostmi in variantami.

Kakšno opeko bi želeli?

umetna okrasna opeka

Izbirate lahko med številnimi možnostmi. Če vam je všeč rustikalen videz, bo za vas prava izbira opečnata barva, ki v prostor vnese tudi nekaj topline in domačnosti. Pri tem imate na voljo več različnih vzorcev, barv in reliefov, odvisno od tega, kakšen učinek želite doseči, kako velika bo stena, ki jo nameravate obložiti, kako bo opremljen prostor in tako dalje.

Pri izbiri je pomembno preveriti, ali se določena stenska obloga lahko uporablja v namen, za katerega jo nameravate uporabiti (recimo zunaj, znotraj, ob kaminu, pri katerem se stena zelo segreva …), kakšne so njene značilnosti in kako poteka montaža. Tako se boste lažje odločili za določeno vrsto oziroma o tem, ali bi bila določena vrsta primerna za vas.