Odpoved pogodbe o zaposlitvi

Zaposlitev je nekaj kar morda že imamo ali pa smo v iskanju te. Kakorkoli, predstavlja finančno varnost in je vsekakor zelo pomemben dejavnik pri vsakdanjem življenju vsakega od nas. Vedno pa se zna zgoditi nekaj, kar morda pričakujemo ali pa je to zadnje na kar smo pomislili. Morda nas čaka odpoved pogodbe o zaposlitvi. Šment, zagotovo neprijeten dogodek, ki pri nas lahko pusti razne nevšečnosti in posledice. Lahko pa je morda za nas razbremenitev, saj smo v službi bili nezadovoljni.

Zadovoljen delavec bo nad odpovedjo pogodbe o zaposlitvi zagotovo razočaran. Sploh, če je ni pričakoval. Nekdo, ki pa v službo hodi zgolj, zaradi finančnega prihodka, bo pa morda zadovoljen, saj se je znebil velikega bremena, ki ga je morilo. Ne glede na razlog, zakaj se v službi ni dobro počutil, bo to njegova odrešitev. Kakorkoli, zaposlitev pa je skorajda nujna, če le želimo zagotoviti finančno stabilnost. In, če se v službi počutimo dobro, bomo zanesljivo tudi bolj produktivni in si odpovedi ne bomo želeli.

Res pa je, da se tudi časi, potrebe in povpraševanja nenehno spreminjajo. Ne glede na dejavnost v kateri smo zaposleni, nenehna nihanja in spremembe vplivajo tudi na potrebe našega delodajalca. Namreč, zna se zgoditi, da je obseg dela močno zmanjšan, da je prišlo do neskladij ali drugih ravnovesij. In nam je delodajalec primoran podati odpoved pogodbe o zaposlitvi. Ne glede na to, če smo dober ali slab delavec.

Delodajalec lahko delavca poda redno odpoved takrat, ko za to navede upravičene razloge, med katere sodi tudi odpoved iz poslovnih razlogov, zaradi nesposobnosti delavca (delavec ne ustreza pričakovanjem in svojega dela ne opravlja po dogovoru), tudi zaradi krivdnega razloga (ko delavec krši dogovore iz pogodbe). Če nas že čaka odpoved pogodbe, bomo zagotovo lažje sprejeli odpoved, v kolikor je iz poslovnega razloga, čeravno nismo storili nič takšnega, kar bi jo morda povzročilo. S

Leave a Reply

Your email address will not be published.