Nakup otroške opreme preko spleta

Se odločate za nakup otroške opreme preko spleta? Ponudba na spletu je mamljiva in otroška trgovina je na spletu ponavadi z artikli bistveno bolje založena kot fizična trgovina. Vsaj kar se tiče otroških vozičkov, katerih lahko v naših trgovinah najdeš nekaj deset, na spletu pa ponavadi nekaj sto ali še več. Enako velja za ostalo otroško opremo. Otroška trgovina, ki posluje večinoma na spletu ima največkrat tudi širšo izbiro blagovnih znamk enakega artikla.

Ko preverjate ponudbe spletnih otroških trgovin vam predlagamo, da pred samim nakupom preverite par dejavnikov, ki vam lahko pomagajo izbrati tisto, ki vas ne bo razočarala.

  1. Najprej preverite ali ima otroška trgovina vsa poglavja o poslovanju s strankami in opis podjetja, ki je za spletne trgovce v Sloveniji obvezen. Preberite njihove pogoje poslovanja in ali imajo omogočeno vračilo izdelkov (po zakonu bi vsaka spletna trgovina morala omogočiti vračilo izdelkov) in ali vam vrnejo kupnino ali zahtevajo menjavo.
  2. Preverite kakšna je dolžina garancijskega roka za artikel, ki ga nameravate naročiti. Ali ima otroška trgovina urejeno servisiranje in ali ponuja tudi rezervne dele za voziček.
  3. Preverite ali ima kdo že kakšne izkušnje z nakupom. Če ima otroška trgovina FB profil boste tam že najbrž našli kakšno koristno informacijo. Naslednji vir podatkov so lahko kakšni forumi
  4. Preverite kakšna plačila sprejemajo. Če ne sprejemajo klasičnih plačil kot so nakazilo na TRR, plačilo po povzetju, plačilne kartice in podobno bodite izredno previdni pri nakupu.
  5. Preverite ali sprejemajo plačilo na obroke. Če sprejemajo tudi plačila na obroke vam bo mogoče nakup lažji.
  6. Če otroška trgovina prodaja manj znane blagovne znamke preverite ali ima kdo s tako blagovno znamko že izkušnje. Preverite ocene tudi v tujini, saj je teh ocen ponavadi bistveno več kot pri nas. Preverite kako je z dobavo morebitnih nadomestnih delov. Če vam slučajno odpove kolo, ročka ali kaj drugega boste sploh lahko dobili nadomestni del ali boste izdelek lahko edino odpisali.

Če dobite na vse zgornje točke ustrezen odgovor se vam za nakup ni potrebno bati in boste najverjetneje zadovoljni z nakupom. Vedeti pa morate, da lahko otroška trgovina zaradi obsežnosti ponudbe naročen izdelek po vašem naročilu pridobi od svojih dobaviteljev ter da se lahko npr. ob menjavi kolekcij, ki se dogajajo večinoma jeseni, zgodi tudi, da artikel ne bo več dobavljiv. V tem primeru vas bodo kmalu po naročilu obvestili o težavi pri dobavi vašega artikla.

V spletni otroški trgovini Bimbo prodajajo izbrane svetovno priznane blagovne znamke, ki na tržišču obstajajo že mnogo let in imajo že na tisoče zadovoljnih kupcev, ki se vračajo k njim.  Imajo tudi urejeno servisiranje izdelkov za svoje stranke. So pa tudi zastopnik za blagovni znamki Cam in Pali, obe iz Italije.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.