Močno odporna folija za bale

Folija za bale je odporna na prav vse vremenske dejavnike in pogoje. Takšna folija je narejena iz zelo odpornega materiala, ki kljubuje vremenskim dejavnikom. Omogoča dobro zaščito sena oziroma krme tako na prostem kot kjerkoli drugje, kjer jo shranimo. Omenjen material ima tudi UV zaščito, kar je prav tako pomembno, saj so bale velikokrat shranjene na prostem ter tako izpostavljene močnim sončnim žarkom, ki pa omenjenega materiala ne poškodujejo. Zaradi vsega naštetega se omenjeni material zelo dobro obnese za uporabo v kmetijstvu oziroma za baliranje.

Shranjevanje sena še nikoli ni bilo tako enostavno

Prav zagotovo je prav folija za bale eden od pomembnih razlogov, da je danes opravljanje kmetijske dejavnosti veliko lažje, kot je bilo to nekoč. Seveda k temu močno pripomorejo tudi vsi kmetijski stroji, med katerimi je zelo priročen tudi stroj za baliranje. Vendar pa slednje ne bi bilo mogoče, če ne bi obstajal odporen, vzdržljiv in funkcionalen material, ki se ga lahko uporabi za varno zaščito in shranjevanje sena. Tako je shranjevanje sena postalo veliko bolj enostavno, pa tudi mnogo manj zamudno opravilo.

Tako je seno namreč dobro zaščiteno, ne glede na to, kje ga shranimo. Kar pomeni, da v primeru baliranja niti ni treba imeti posebnega prostora – senika, kozolca ali drugega gospodarskega poslopja za shranjevanje sena, ampak tega lahko brez težav shranimo tudi kar na prostem. Krma bo kljub padavinam, močnemu soncu, mrazu in izpostavljenosti drugim dejavnikom ostala uporabna dolgo časa. Folija krmo zaščiti tudi pred vlago in prepreči, da bi se na kakršen koli način poškodovala ali uničila.

folija stretch

Folija za bale in njene lastnosti

Material, ki se uporablja za baliranje, mora biti skrbno izbran in primeren za uporabo v ta namen. Pomembno je, da je dovolj odporen in da se ne more kar tako pretrgati, saj bi to lahko vodilo v uničenje krme. Prav zaradi tega se za to uporablja namenske folije, ki so zasnovane prav za kmetijstvo oziroma agro uporabo in jih najdete tudi pri podjetju Intercommerce. Odlikuje jih:

  • odlična elastičnost,
  • velika fleksibilnost,
  • visoka odpornost,
  • odporna na zunanje dejavnike,
  • primerna debelina,
  • odporna na poškodbe in trganje,
  • UV zaščita,
  • trajnost in dolga življenjska doba.