Kje kupiti dobro računalniško robo?

Če se sprašujete kje kupiti dobro robo in opremo za računalnike, ste taki kot jaz. Mislim, da se je ta doba, ko smo se zapeljali do bližnje trgovine in si ogledali izdelke, ter nato še do druge malce bolj oddaljene trgovine in primerjali cene iztekel.

Dandanes je za nakupe večine stvari enostavneje sesti v naslonjač, si odpreti računalnik in pogledati različne spletne trgovine, kot pa da bi se vozili okoli in po nepotrebnem zapravljali čas, pa naj gre za karkoli, ne samo računalniško robo. Pred nedavnim sem kupoval prenosni računalnik in sem si rekel, da bom vsaj poizkušal nakup opraviti po stari poti. V domačem mestu sem se zapeljal v nekaj različnih trgovin in med njimi primerjal cene. Ko pa sem prišel domov, sem cene primerjal še na spletu in izkazalo se je, da je bilo na spletu vse ceneje. Cenejši so bili tiskalniki, osebni računalnik, prenosni računalniki in vsa druga potrebna periferija ter oprema.

V primeru, da bodo današnji trgovci še želeli biti konkurenčni na trgu, bo potreben ogromen premik v boljšo smer, saj jih bo drugače spletna prodaja povozila po celi črti. Sploh sedaj, ko so tako popularni različni portali, kot so ceneje.si in drugi, v katerih so zbrani vsi največji slovenski trgovci s svojo ponudbo.

Enostavno mi primerjava izdelkov v spletnih trgovinah vzame manj časa in živcev, kot če bi se odločil za normalen nakup, kaj lepšega si še lahko želim. Pa tudi tu ni vse tako kot zgleda, saj se v tujini nekatere stvari da dobiti še ceneje, ni pa vedno tako. Nekatere stvari so ugodnejše pri nas, nekatere pa v tujini. Sam sem tak, da vedno želim za svojo ceno dobiti najbolj kvalitetno robo, cena pa mora biti ugodna. Včasih je potrebno sprejeti kak kompromis in kupiti malce dražjo opremo, saj slovenski pregovor »nimam toliko denarja, da bi kupoval poceni« še vedno krepko velja.

Kako pa vi kupujete tehnično opremo? Ti nakupi imajo res veliko prednosti, saj sem pri nakupu računalniške opreme prihranil ogromno denarja, a po hrano se še vedno raje odpravim peš v bližnjo trgovino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *