Kakovostni povezovalni trakovi

povezovalni trakovi za tovor

Kako najlažje in najbolj učinkoviti pritrditi tovor na paleto? Za to poskrbijo močni povezovalni trakovi, s katerimi je možno preprečiti, da bi tovor med premikanjem palete ali njenim transportom padel iz nje. To bi lahko vodilo v poškodbo tovora ali njegovo uničenje, hkrati pa bi lahko povzročilo tudi zamude pri transportu in različne druge nevšečnosti, zato je zelo pomembno, da se temu skušamo čim bolj izogniti.

Kako poskrbeti za povezovanje tovora na paletah?

Če želimo čim bolje zaščititi tovor na paletah in preprečite zdrse iz palet ter poškodbe, nam pri tem lahko najbolje pomagajo povezovalni trakovi. Ti morajo biti ustrezno močni in kakovostni, da lahko učinkovito zadržijo tovor in ga stabilizirajo. Pomembno je tudi to, kako vzdržljivo in odporni so na zunanje dejavnike, spremembo temperature, UV-žarke, vlago in podobno.

Zato nikakor ni vseeno, kakšne izberemo oziroma iz kakšnega materiala so narejeni. Od tega je namreč odvisna njihova natezna trdnost.

Pri tem lahko izbirate med različnimi materiali, kot so:

  • kovina ali jeklo,
  • zelo močna PET plastika,
  • cenovno ugodna PP plastika,
  • tekstilni kompozit.

Povezovali trakovi za uporabo v druge namene

povezovalni trak

Takšni trakovi za povezovanje pa se lahko uporabljajo tudi v različne druge namene. Z njimi se lahko poveže tudi različne druge vrste tovora, ki ni naložen na paletah, lesa ali hlodovine, cevi ali kaj drugega. Zaradi tega je pri izbiri vedno treba upoštevati to, v kakšen namen boste določen trak uporabljali in kakšne lastnosti mora imeti, da bo ustrezal vašemu namenu uporabe. Hkrati pa je treba izbiro prilagoditi tudi temu, ali bo povezovanje potekalo ročno ali strojno.

Enega od bistvenih podatkov pri tem predstavlja teža tovora, od katere je odvisno, kako močno mora biti povezovanje, prav tako pa je pomembna tudi oblika tovora – nekatere vrste trakov so namreč bolj fleksibilne, zato se bolje prilagodijo obliki tovora kot druge vrste. Zaradi tega velja temeljito razmisliti, kakšen trak sploh potrebujete, pri čemer pomemben faktor igra tudi cena. Nesmiselno je kupovati dražje in zelo močne trakove, če za povezovanje vašega tovora zadostujejo že manj močni in s tem tudi cenejši povezovalni trakovi.