Kako se obnesejo granitne stopnice?

Granitne stopnice so lahko zunanje ali notranje. Ne glede na to, kje se nahajajo, pa se obnesejo zelo dobro, saj je granit odporen in trpežen kamen, ki dobro prenaša tako različne zunanje dejavnike kot obrabo. Zob časa mu praktično ne pride do živega, saj obstajajo tudi izdelki in stavbe iz granita, ki so stari nekaj tisoč let in še vedno zelo dobro ohranjeni.

granitne stopnice
Granitne stopnice – Kamen-mojster.si

Skoraj večna trajnost

Če cenite trajnost, je naravni kamen vsekakor prava izbira za vas. Kot namreč vemo, je naravni kamen zelo odporen material. Pri tem pa med različnimi vrstami kamna obstajajo tudi določene razlike – nekatere vrste so namreč bolj odporne kot druge. Granit spada med najbolj odporne vrste naravnega kamna in se ponaša z odlično trdnostjo.

Zaradi tega je nadvse trpežen material, ki se ga lahko uporablja v različne namene, predvsem pa tam, kjer želimo doseči čim večjo trajnost. Granitne stopnice so tako skorajda večne, saj jih boste lahko uporabljali vrsto let brez znakov obrabe. Zaradi tega bodo skozi leta ohranjale tudi videz, pri tem pa za to ne bo potrebnega nobenega posebnega vzdrževanja.

Izjemna funkcionalnost

Zaradi velike odpornosti, trpežnosti in trdnosti je granit izredno funkcionalen material, ki se ga lahko uporablja praktično povsod. Še posebej pa je primeren za zunanjo uporabo, saj dobro prenaša tako nihanje temperature kot zmrzal, pa tudi različne druge zunanje dejavnike. Za še večjo funkcionalnost poskrbi končna obdelava, ki poskrbi, da vam med hojo po stopnicah ne bo moglo zdrsniti. Hkrati pa lahko z različnimi zaščitnimi premazi poskrbite za lažje čiščenje in vzdrževanje.

Unikatna estetika

Poleg skorajda večne trajnosti pa ima naravni kamen tudi izjemne estetske značilnosti. Vsak kos kamna je namreč unikat, poleg tega pa so na voljo številne vrste. Med drugim lahko izbirate tudi med številnimi vrstami granita in tako različnimi odtenki in vzorci, ki bi lahko polepšali vaše stopnišče. Tako boste poskrbeli za njegov unikaten videz in za prekrasen izgled po vašem okusu. Pri tem pa je zelo pomembno tudi, kako je naravni kamen položen, saj je pri tem treba izjemna natančnost, ki vpliva tudi na končni videz stopnic, pa tudi na njihovo funkcionalnost.