Grem na znan in dober servis motorjev

Če vemo vnaprej, je mogoče zdraviti in preprečiti

Pripeljati svoj motocikel na servis motorjev, je za mnogo moških podobno, kot spraviti se v zdravstveni dom. V glavi je vedno upanje, da je vse v redu in dokler nič ne kaže na to, da je nekaj zares hudo narobe, niti ni neke velike želje, da bi nam kdo povedal, da pa nekaj vendarle ni tako, kot bi moralo biti. A servis motorjev je ravno zato, da se s pomanjkljivostmi, morebitnimi napakami in potencialnimi težavami seznanimo pravočasno in predvsem predhodno, s čimer se lahko na daleč izognemo težavam, ki bi nam lahko krepko pokvarile dopust, potovanje, izlet ali zgolj enostaven opravek.
Servis motorjev najdete danes že skoraj v vsakem kraju, a vendarle je potrebno biti iskren. Tako se gre najprej vprašati ali na servis vozite svoj avtomobil ali motor kar k vsakomur? Čeprav moramo imeti izbranega voznika, pri servisih pa si lahko vedno izberemo drugo podjetje, kar pripisujemo prostemu trgu in širitve konkurence, pa je pogosto tako, da vozniki leta ali celo desetletja prisegamo na en in isti servis in se vedno vračamo nanj.

Bolje preventiva, kot kurativa

Na servisu motorjev ali avtomobilov pogosto naredijo hiter in površinski, lahko pa tudi zelo natančen pregled. Pogosto se nanj odpravimo preventivno, denimo pred tehničnim pregledom, sam pa prisegam nanj predvsem preden odidem na daljšo pot. To se mi zdi smiselno, saj res ne bi rad nekaj sto ali celo več tisoč kilometrov od doma ugotovil, da je nek del vozila pretirano obrabljen in bi ga bilo pametno zamenjati že predčasno in se mi motor na poti ne bi pokvaril. Kaj bi marsikdo dal, da mu ne bi bilo potrebno obiskati servisa potem, ko je sredi nočne vožnje, po kakšnih manj obljudenih krajih ali v državi, kjer govorijo jezik, ki ga ne razume, doživel neko okvaro vozila.
A do tega v resnici sploh ni tako daleč. Enostavno je potrebno servis motorja (yogi.si) napraviti večkrat, bolj redno bi lahko rekli oziroma dovolj pogosto, da vam odkrijejo tudi tiste manjše napake. Opaziti tudi gre, da če se večkrat vračate na isti servis, vas vzamejo nekako za svojega. Dobivate boljše cene in bolj poštene nasvete. Vzpostavite nek odnos do lastnika ali vodje servisa in mu lahko zaupate, tudi on pa se bo obratno pošteno obnašal do vas in vam svetoval kaj bi bilo potrebno zamenjati in česa še ni potrebno.
Servis motorjev je torej lahko zelo pomemben del v vzdrževanju vašega jeklenega konjička, zato ga obiskujte redno in ne samo takrat, ko se že nekaj zgodi na cesti in brez tega sploh ne gre več.

Leave a Reply

Your email address will not be published.