Dober nahrbtnik je obvezen del opreme za v gore

Planinarjenje je postalo izredno priljubljeno, tudi na naših tleh. Čeprav se nam zdi, da je ta oblika aktivnosti med manj napornimi, pa se moramo zavedati, da temu ni čisto tako. Če se s to obliko aktivnosti soočimo malce od bližje, kmalu ugotovimo, da je lahko nevarna oblika, če nimamo primerne opreme. Razmere v planinah oziroma v hribih so namreč lahko povsem drugačne kakor v planinah. Tega dejstva nikakor ne smemo zanemariti in zato moramo to dejstvo vedno nositi v glavah. Med pomemben del opreme pa vsekakor sodijo tudi nahrbtniki. Pohodniški nahrbtniki morajo zato biti kvalitetni, predvsem pa nepremočljivi ter dovolj veliki, da vanje lahko spravimo vse, kar bomo morda med potjo potrebovali.

Pomembna sta tudi material in velikost

Planinski nahrbtniki so torej nahrbtniki, ki jih imamo s seboj, ko gremo v hribe. Pri tem moramo vedeti, kako velik nahrbtnik potrebujemo. Če gremo na pot za dlje časa, potem je jasno, da je tak nahrbtnik večji. Vsi nahrbtniki te vrste pa morajo biti nepremočljivi, torej iz primernega materiala, ki bo to tudi omogočal.

Seveda pa nista pomembna samo velikost in material. Za mnoge je namreč pomembna tudi pravilna razporejenost prostora znotraj nahrbtnika. Planinski nahrbtniki naj imajo tudi notranji del razdelan tako, da bo omogočal, da bomo podobne stvari lahko spravili skupaj. Pametno je torej, da ima čim več notranjih predalčkov, med katerimi so nekateri večji, drugi pa manjši.

Dobri planinski nahrbtniki  za v hribeso seveda vedno nekoliko dražji

Če smo torej postali zagrizeni planinci, potem je dobro kupiti tudi primeren nahrbtnik. Vedeti moramo, da je za dober oziroma idealen nahrbtnik te vrste potrebno odšteti kar nekaj denarja. Kasneje bomo za to hvaležni, saj nas tak nahrbtnik nikoli ne bo pustil na cedilu, prav tako pa nam bo služil zelo dolgo časa, kar pa je tudi naš namen, kajneda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *