Zeleni čaj je čisti užitek

Na vsakem koraku lahko slišimo, kako si moramo vzeti čas zase, a le malo ljudi najde v dnevu nekaj trenutkov, ko to lahko uresniči. Zeleni čaj ni le napitek, ki poživi telo in duha ter ima veliko blagodejnih učinkovin, temveč je pitje zelenega čaja tudi poseben obred, s katerim se umirite in napolnite z energijo.

Tisti, ki radi pijejo zeleni čaj, vedo, da komaj čakajo na tiste trenutke, ko si bodo lahko privoščilo skodelico tega omamnega napitka. Pri tem je treba opozoriti, da je treba zeleni čaj kot tudi vse ostale prave čaje pravilno pripraviti, saj le tako razvijejo najboljšo aromo in okus ter blagodejne učinkovine. Prav zato ni dobro posegati po pravih čajih iz vrečke, saj imajo osiromašen okus, vonj in so navadno tudi slabše kakovosti. Le kvalitetni pravi čaji vam lahko nudijo vse tisto, kar od čaja pričakujete!

Če ste že kdaj poizkusili zeleni čaj, pa vam ni bil všeč, obstaja velika možnost, da sam čaj ni bil kvaliteten oziroma je bil narobe pripravljen ali pa ste preizkusili premočen čaj – vsekakor vam priporočamo, da mu daste še eno možnost!

Za začetek izberite kakovosten čaj, ki ga kupite v prodajalni, kjer so na voljo samo čaji, pa naj si bo to spletna ali običajna prodajalna. Odločite se za čaje blagega okusa oziroma za aromatizirane prave čaje, saj se boste tako na zeleni čaj lažje navadili. V nekaterih prodajalnah je na voljo tudi paket za poizkušanje, v katerem je nekaj različnih čajev, kar je idealno za začetnike!

Na vsaki vrečki čaja so tudi navodila o njegovi pripravi. Navadno se zeleni čaj pripravlja tako, da se vsebino 1 žličke čaja prelije z vodo, ki mora imeti približno 80 stopinj – pri višji temperaturi vode boste namreč občutljive čajne lističe uničili, zaradi česar bodo razvili grenčino, to pa je ravno tisti razlog, ki marsikoga odvrne od okušanja pravega čaja in uživanja v njem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.