Zakaj so montažne hiše tako priljubljene?

Za pritlične montažne hiše je značilno, da ponujajo udobje bivanja v eni etaži. Navdušujejo pa predvsem tiste osebe, ki iz številnih razlogov v svojih domovih ne želijo imeti stopnic. Pri taki gradnji nam je že v osnovi nuden pohoden pod nad pritličjem. S tem lahko dobivamo uporabno pohodno podstrešje, ki se ga lahko uporabi za shranjevanje ali pa za kakšno dograditev v mansardno stanovanje ali pa kaj podobnega. Pri tem niso potrebni nikakršni posegi v konstrukcijo.

Palični nosilci za cenejšo izvedbo

Pritlične montažne hiše lahko vsebujejo tudi palične nosilce. Ti nam omogočajo, da je izvedba gradnje bistveno cenejša. Kljub temu pa se je obenem potrebno zavedati, da ne bo možno naknadno zgraditi mansarde ali kaj podobnega.

Izkušnje proizvajalcev hiš

Iz podjetij, ki se ukvarjajo z izdelovanjem hiš, sporočajo, da je izbira tipa hiše v prvi vrsti odvisna od želje in potrebe posameznega kupca. Zelo veliko je povpraševanja po mansardnih zasnovah hiš. V zadnjem času pa je vse več povpraševanj tudi po pritličnih montažnih hišah.

Pri izbiri tipa hiše pa je nadvse pomembno tudi to, da se izbrana zasnova hiše primerno umesti v okolje gradnje in da se s tem zadosti tudi potrebam po funkcionalno razporejenih prostorih in estetskemu videzu hiše.

Nadvse privlačen videz pritličnih montažnih hiš

Verjetno ste se tudi vi že ničkolikokrat ujeli, ko ste med vožnjo zagledali pritlične montažne hiše in jih pohvalili še ostalim v avtu. Take hiše namreč veljajo za zelo privlačne že na prvi pogled. Še posebej pa je to značilne za tiste, ki imajo lep urejeno okolico. Takšne hiše niso ne premajhne in ne prevelike. Če imajo še fasado mikavne barve lahko delujejo kot pravljične hiše. Še posebej pa tiste, ki so postavljene v naravo, po možnosti v bližini gozdov. Čeprav so videti prej majhne kot velike, pa je njihov prostor v notranjosti lahko razdeljen tako, da je dovolj prostora tudi za nekoliko večjo družino.

Leave a Reply

Your email address will not be published.