Uživajte v senci tende

Med široko paleto različnih senčil so na voljo tudi tende oziroma markize, ki so namenjene senčenju zunanjih prostorov, balkonov, teras in podobno. Enostavno se jih namesti na fasado, njihova največja prednost pred klasičnimi nadstreški pa je v tem, da jih lahko v manj sočnih dneh oziroma takrat, ko jih ne potrebujete, enostavno zložite, s tem, da vam ni treba imeti posebnega shranjevalnega prostora zanje, kot to velja na primer za klasične senčnike oziroma dežnike, ki se v vetru lahko tudi začno nevarno nagibati, medtem ko pri tendah s tem ni nobenih težav.

Visokokakovostni materiali poskrbijo, da tende dobro zadržujejo sončno svetlobo in UV žarke, poleg tega pa so odporne tudi na vlago in dež, kar pomeni, da jih boste lahko brezskrbno uporabljali veliko sezon. Pri izbiri je pomembno preveriti ne le kvaliteto materiala, iz katerega je vaše novo senčilo narejeno, temveč tudi kvaliteto mehanizma, s pomočjo katerega boste tendo regulirali, pa tudi vseh njegovih delov: vijaki in drugi deli morajo biti obvezno nerjaveči oziroma narejeni iz čim bolj odpornih materialov.

Tende se lahko regulirala ročno, sploh če gre za platna manjših dimenzij, velika večina ljudi pa se odloči za nakup tende, ki se jo regulira s posebnim elektromotorčkom, saj je tako njeno upravljanje veliko lažje. Izbira materialov, oblik in barv je zelo pestra, poleg tega so na voljo tudi različno oblikovana senčila, sama velikost oziroma dimenzija pa se lahko prilagaja vašim potrebam. Prilagodljiv je tudi sam sistem montaže, zato se lahko tenda montira skorajda kamorkoli, za kar bodo poskrbeli izkušeni mojstri.

Sama življenjska doba tende je seveda najbolj odvisna od tega, koliko jo boste uporabljali in v kakšnih vremenskih pogojih, a sodobni materiali in izvedba poskrbijo za večletno nemoteno delovanje in uporabo, pa tudi za prav nič zbledel, ampak lep in estetski videz vašega senčila. Prav zaradi vseh naštetih prednosti, so tende oziroma markize tisto zunanje senčilo, ki ne sme manjkati na nobeni terasi ali balkonu, saj so resnično praktične, lepega videza in uporabne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *