Toplina lesenih vrat

Vrata imajo poseben pomen. Našemu domu dodajo še lepši izgled, hkrati pa nas branijo pred morebitnimi vsiljivci. Ščitijo nas pred vremenskimi razmerami, ter nam nudijo zvočno izolacijo. Čeprav je na trgu ogromna ponudba vrat, ki so izdelani iz različnih materialov prav noben ne more prekositi lesena vrata. Les je eden največjih danih naravnih darov, zato je z njim potrebno z njim ravnati spoštljivo. Les in leseni izdelki, so okolju prijazni izdelki, katerih proizvodnja je minimalno obremenjujoča za naše okolje.

Les ima veliko toplotno kapaciteto, kar pomeni da zelo dobro shrani toploto. Več kot imate lesa v hiši, manj ogrevanja bo potrebnega, saj se čez noč les počasi ohlaja. Furnirjeva vrata so izdelana iz tanko rezanega lesa, šivanega skupaj v ploskovni material. Govorimo o naravnem lestu, ki se ga lepi na ploske podlage. Izbirate lahko med večjimi ponudbami izgleda furnirja.

Les je že na otip prijeten, poveže nas z naravo, zatorej je izbira lesenih vrat primerna za ljudi, ki si želijo biti povezani z naravo in jo povabijo v svoj dom. Lesena vrata nudijo tudi dobro zvočno izolacijo, kar poemni da nakup vrat izdelanih iz umetnih mas, katerim naknadno dodajo še zvočno izolacijo ni potrebna.

Ali dimenzije vrat v ponudbi ne ustrezajo vašim? Brez skrbi, izdelujejo se tudi notranja vrata po meri. Ta pridejo v poštev, ko ste v svoj dom spustili domišljijo in se niste preveč ozirali na klasične mere. Vaš dom je v končn fazi namenjen vam! Najbolj pomembno pri izdelavi vrat po meri je da proizvajalcu oziroma vašemu mizarju sporočite mere neobdelane površine, na katero boste kasneje namestili obok. Na voljo ni samo izdelava vrat po meri, tudi samo obliko vrat se lahko prilagodi željam stranke. Moderni stroji lahko izdelajo bogate oblike vrat, na vas je da poveste kakšna vrata si želite. Vsaka vrata pa si zaslužijo tudi primerno kljuko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *