Stenski grelnik za kopalnico nove generacije

stenski grelnik za kopalnico

Ali ste že kdaj uporabljali učinkovit stenski grelnik za kopalnico? Ti so namreč v uporabi že dolga leta, zato je takšne radiatorje marsikdo vajen uporabljati. Vendar pa so v današnjih časih takšne naprave doživele veliko sprememb, zato danes omogočajo mnogo večjo učinkovitost in večje udobje pri ogrevanju. Zaradi tega se jih dandanes še bolj splača uporabljati kot nekoč, saj boste z njihovim delovanjem še bolj zadovoljni, poraba energije pa bo manjša, saj so sodobni modeli manj energetsko potratni, kot je to veljajo nekoč. Proizvajalci namreč v današnjih časih veliko dajo na energetsko učinkovitost, zato se vsekakor splača kupiti model nove generacije.

Konvektorski grelniki so preteklost

Nekoč so se za ogrevanje kopalnice uporabljali predvsem tako imenovani konvektorski grelniki. Navadno se niso uporabljali kot samostojno grelno telo, ampak zgolj kot dodaten vir toplote v prostoru. Danes pa so takšne naprave postale že preteklost. Čeprav tudi danes te delujejo s pomočjo elektrike, pa je princip delovanja čisto drugačen. Stenski grelnik za kopalnico tako dandanes za svoje delovanje uporablja princip naravnega kroženja zraka, ki je ne le bolj učinkovit za ogrevanje celotnega prostora, ampak predstavlja boljšo možnost tudi z različnih drugih vidikov, zaradi katerih takšni modeli predstavljajo še boljšo izbiro. Princip naravnega kroženja zraka tako omogoča:

  • zdravju prijazno okolje,
  • veliko boljšo bivalno klimo,
  • delovanje brez izsuševanja zraka,
  • popolnoma neslišno delovanje,
  • minimalno porabo električne energije.

Poraba elektrike je odvisna od moči

Koliko električne energije bo porabi vaš stenski grelnik za kopalnico, je odvisno od njegove moči. Vsak model ima namreč določeno moč gretja, njegova poraba pa je odvisna od tega, koliko moči potrebuje za svoje delovanje. Hkrati pa je za porabo zelo pomembno tudi to, da ima izbrani model pri delovanju čim manj toplotnih izgub, saj bi te povzročile večjo porabo. Najbolj kvalitetno izdelani modeli tako omogočajo pretvorbo kar 98 ali 99 % električne energije direktno v toploto, torej so pri svojem delovanju skorajda brez kakršnih koli toplotnih izgub.

Evropska regulativa Ecodesign

električni stenski radiator

Najbolj sodobni modeli, ki se trenutno prodajajo na tržišču, morajo ustrezati tudi evropski regulativi Ecodesign, ki natančno določa, kako morajo biti zasnovani grelniki, ki so namenjeni primarnemu ogrevanju oziroma kakšne funkcije morajo imeti. Ko izbirate stenski grelnik za kopalnico, je zato treba upoštevati tudi to, saj bo tako vaš model pri porabi bolj varčen, ogrevanje pa bolj kvalitetno.