Siemens krmilnik – kakšne funkcije omogoča?

Siemens krmilnik

To, kakšne funkcije bo omogočal kakovosten Siemens krmilnik, je odvisno predvsem od modela, ki ga izberete. Ta priznani nemški proizvajalec namreč proizvaja številne serije in modele takšnih PLC-jev, zato je možno izbiro prilagoditi vašim potrebam in zahtevam oziroma tudi namenu uporabe. Vsekakor so takšni PLC-ji zelo zmogljivi in zmorejo marsikaj, saj se lahko uporabljajo tako za krmiljenje bolj enostavnih kot tudi najbolj kompleksnih procesov.

Kakšen PLC potrebujete?

Preden kupite določen Siemens krmilnik, velja brez dvoma natančno razmisliti, kakšen model sploh potrebujete oziroma kakšne funkcije mora ta imeti, da bo ustrezal vsem vašim zahtevam oziroma procesom, ki jih z njim nameravate krmiliti. Najprej je zato smiselno nekoliko specificirati, za kakšne namene boste PLC uporabljali oziroma kakšne procese boste z njim krmilili, saj je od tega odvisno, kakšen model se vam splača kupiti. Pred samo izbiro in nakupom se torej velja vprašati:

  • s kakšnim namenom boste PLC uporabljali,
  • kakšne so vaše potrebe,
  • kakšne tehnične zahteve mora izpolnjevati izbrani PLC,
  • kako zahtevni so procesi, ki jih boste krmilili,
  • kakšne funkcije mora imeti izbrani PLC,
  • kakšno drugo opremo za avtomatizacijo boste potrebovali.
Siemens krmilnik LOGO 8

Pri izbiri ustreznega modela PLC vam sicer lahko učinkovito pomagajo tudi v slovenskem podjetju VRD Dankon, ki predstavlja tudi dobavitelja Siemensove opreme za industrijsko avtomatizacijo za slovensko tržišče. Zaradi tega vso njihovo opremo nadvse dobro spoznajo ter vam lahko strokovno svetujejo in pomagajo tako pri samem nakupu in izbiri ustreznega PLC modela kot tudi pri izbiri vse ostale dodatne opreme, ki jo boste potrebovali za učinkovito implementacijo avtomatizacije. Z njihovo pomočjo bo ta proces potekal veliko bolj optimalno, hitreje in brez nepredvidenih zapletov, predvsem pa boste z njihovo pomočjo izbrali opremo, s katero boste resnično lahko dosegli svoje cilje in poskrbeli za odlično avtomatiziranje vseh procesov na najboljši možen način.

PLC vedno lahko nadgradite z dodatnimi moduli

Dobro pa je vedeti tudi to, da lahko Siemens krmilnik tudi nadgradite, če bi bilo to potrebno. Za večino modelov so namreč na voljo dodatni razširitveni moduli, ki omogočajo nadgradnjo z dodatnimi funkcionalnostmi. Na tak način lahko osnovni model PLC-ja vedno po potrebi razširite in nadgradite ter ga tako prilagodite dodatnim zahtevam vaše proizvodnje ali krmiljenja določenih procesov. Zaradi tega se pri izbiri vedno splača pozanimati, kakšni razširitveni moduli so vam na voljo za določen model in kakšne dodatne funkcije omogočajo.