Rezanje pločevine z laserjem je sila enostavno

Laserski razrez pločevine (http://www.gorenc.si/storitve/laserski-razrez-plocevine/) je nek sedaj že kar razširjen napreden tehnološki postopek, ki se upravlja s pomočjo sodobnih za razrez namenjenih strojev in tako omogoča visoko kakovost izdelkov. Nadaljnja proizvodnja se z uvedbo raznih laserjev izredno poenostavi. Velika prednost rezanja s pomočjo laserja je, da je izdelek veliko bolj kakovosten in natančen, poleg tega pa izdelava veliko bolj cenovno ugoden in pa ekonomičen postopek.

Glavna prednost je, da se obseg montaže zmanjša tako da dodatno varjenje zato ni več potrebno. Vse skupaj je nadzorovano s strani natančnega računalniškega vodenja, tako da je razrez velik bolj kakovosten in natančen, seveda pa je delovanje tako avtomatizirano, da ne odstopa za več kot 0,1milimetra. Tak proces  laserskega razreza seveda tudi zmanjša količino odpadnega materiala, ker se izdelkov skoraj da ne popravlja, če se izdelavo nastavi pravilno, tako da ugodno zmanjšuje negativne vplive na okolje. Laser je seveda tako ena izmed najsodobnejših načinov za laserski razrez pločevine in nam tako omogoča resnično hitro, natančno in ekološko izdelavo izdelkov. Laserska obdelava tako nadomesti več različnih klasičnih metod, ki so včasih veljale za obdelovanje pločevine, hkrati pa se omogoča tudi nove rešitve, ki včasih še niso bile mogoče. Veliko uporabnosti nam namreč ponuja 3D tehnologija, saj se lahko oblikuje tudi odprte profile in pa profile različnih velikosti in oblik.

Omogoča predvsem obdelavo jeklenih in aluminijastih materialov. Najbolj znana lastnost laserskega razreza pločevine je seveda natančnost. Imamo veliko različnih možnosti razreza in sicer izrez oblike, luknje in priključkov, omogoča pa nam olajšano nadaljnjo obdelavo in sestavljanje, kar pa pomeni tudi zmanjšanje stroškov izdelave, kar seveda pomeni da z krajšimi postopki izdelave in z izdelki ki so veliko bolj kvalitetni, prihranimo tudi čas in predvsem denar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.