Registracija domene za začetnike

Nova spletna stran potrebuje tudi novo domeno. Kako do nje? Kakšno domeno izbrati in kje jo registrirati, predvsem pa – kako poteka sam postopek registracije domene? Se lahko registracije tudi kot popoln laik na računalniškem področju lotim sam? Koliko stane registracija domene in za katerega ponudnika se odločiti, da bom privarčeval? Je dobro domeno registrirati pri istem ponudniku, pri katerem imamo tudi zakupljeno spletno gostovanje, ali pa je to čisto vseeno, saj ti dve storitvi nista povezani?

Vse o domenah korak za korakom

Pa pojdimo lepo počasi. Radi bi imeli svojo spletno stran, za kar potrebujete tudi domeno oziroma url naslov, na katerem bo domovala vaša spletna stran. Domena je lahko praktično karkoli, pomembno je le, da še ni zasedena ali pa da je ni v namen postavitve spletne strani na njej kupil že kdo drug. Pri domenah namreč velja znani pregovor – kdor prej pride, prej melje. Prav zato ni vseeno, kdaj določeno domeno registrirate, saj lahko že naslednji trenutek ne bo več prosta, ker jo bo registriral kdo drug.

Kakšno domeno boste izbrali, je odvisno samo od vas in samega namena vaše spletne strani. Lahko si izmislite praktično katerokoli besedo ali kombinacijo črk. Bolj ko je ta nenavadna, večja možnost je, da je še prosta. Ali je določena domena še prosta, lahko preverite na posebnih iskalnikih, ki jih najdete na spletni strani ponudnikov spletnih storitev ali kje drugje na spletu. Pri tem morate upoštevati, da je domena sestavljena iz domenskega imena in končnice – v primeru, da je neka kombinacija že zasedena, lahko izberete drugo domensko končnico in tako ohranite ime domene, ki ste si ga zamislili.

Kje o registraciji domene izvedeti več?

Registracija domene je zelo enostavna, zato vam res ni treba skrbeti, da boste imeli z njo kakršne koli težave. Če pa se te kljub vsemu vseeno pojavijo, vam bo ponudnik spletnih storitev Domenca.com z veseljem pomagal pri vseh vaših vprašanjih in vas vodil čez postopek. Več o sami registraciji si lahko pogledate na njihovi spletni strani, kjer boste našli tudi cene zakupa domen ter vse ostale informacije, ki jih potrebujete. Če določene informacije na spletni strani ne najdete, pa vsekakor lahko vedno postavite vprašanje in tako preverite, kakšna je odzivnost ponudnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *