Raznolik in unikaten dekorativni kamen

Dekorativni kamen je edinstven material, ki je voljo v številnih izvedbah. Uporablja se ga lahko v tako raznolike namene, da jih vseh skorajda ni mogoče našteti, saj imate res na voljo ogromno različnih možnostih. Primeren je namreč tako za stensko kot talno oblogo, oblogo stopnišč in še česa, poleg tega pa se lahko uporablja tako v notranjosti kot tudi na prostem, kar univerzalnost njegove uporabe le še poveča.

dekorativni kamen
Dekorativni kamen – Kamen-mojster.si
https://kamen-mojster.si/dekorativni-kamen/

Univerzalen in trajen material

Dekorativni kamen ima številne odlične lastnosti, predvsem pa je pri njem pomembno to, da gre za univerzalen in trajen material, ki se ga lahko uporabi na različne načine, pri čemer ohrani svojo funkcionalnost, odpornost in trdnost. Prav zaradi teh lastnosti je zelo primeren za stensko ali talno oblogo, saj steno oziroma tla dobro zaščiti, poleg tega pa je odporen tudi na vlago in druge dejavnike. Če iščete trpežen material, potem z njim zagotovo ne boste zgrešili.

Bi imeli steno iz kamna?

Kot že rečeno, se lahko dekorativni kamen uporabi marsikje. Arhitekti in notranji oblikovalci ga v zadnjih letih uporabljajo tudi kot kontrast sodobni in minimalistični notranji opremi z ravnimi linijami in gladkimi površinami, ki je trenutno v modi. Na tak način ustvarijo zanimiv ambient, ki ni preveč sterilen, a hkrati urejen in eleganten. Tako so recimo precej popularne stene, na katere je položen dekorativni kamen, pri čemer je izbira kamna zelo velika, zato je možno na tak način doseči raznolike učinke.

Polaganje dekorativnega kamna na steno

Takšna stena je primerna za uporabo v praktično vseh prostorih, največkrat pa krasi dnevno sobo, kuhinjo ali jedilnico, pa tudi povezovalne prostore – hodnike, veže in stopnišča. Tam ima ne le estetsko, ampak tudi čisto uporabno funkcijo, saj steno zaščiti pred umazanijo in tem, da bi se zaradi nenehnega prijemanja na njej kmalu začeli poznati sledovi.

Če bi imeli steno iz kamna tudi vi, velja najprej razmisliti, kakšen dekorativni kamen vam je sploh všeč in kakšna bo preostala oprema v prostoru. Pri tem se lahko posvetujete tudi z arhitektom, notranjim oblikovalcem ali ponudnikom kamna.