Palete so lahko lesene, kovinske ali plastične 

Palete so lahko narejene iz številnih materialov. So praktični pripomoček, ki se uporablja pri skladiščenju tovora in omogoča njegovo lažje premikanje po skladišču, pa tudi lažji transport. Kakšne izbrati in kateri material se v praksi najbolje obnese? Je treba poleg samega materiala pri izbiri paziti še na kaj drugega in kaj so tiste lastnosti, od katerih sta odvisni njihova vzdržljivost in kvaliteta? 

Kakšne palete izbrati? 

Najbolj poznane so gotovo palete iz lesa, saj so takšne največkrat v uporabi. Vendar pa so lahko narejene tudi iz drugih materialov, med katerimi sta plastika in kovina. Oba materiala lahko zagotovita še večjo trpežnost, pa tudi še boljšo nosilnost, hkrati pa sta tudi bolj odporna na vlago in ostale zunanje dejavnike. Zaradi tega se zanju splača odločiti v primeru, da boste tovor shranjevali v prostorih, kjer bo izpostavljen vlagi, oziroma celo na prostem.  

Les je s tega vidika veliko manj obstojen, vendar pa se kljub temu tudi v ta namen pogosto uporablja. Glavni razlog za to tiči predvsem v nižji ceni, zaradi česar palete iz lesa še dolgo ne bodo nadomeščene z drugimi materiali, pa čeprav imajo ti morda boljše lastnosti in večjo odpornost. Seveda pa se je pri izbiri treba zavedati tudi njihovih pomanjkljivosti – npr. višje teže pri kovini ali tega, da je les do okolja veliko bolj prijazen material kot plastnika. 

Velika izbira in hitra dobava 

lesene palete

Če potrebujete palete, je Intercommerce pravi naslov za vas. Na njihovi spletni strani so predstavljeni najpogostejši tipi in vrste, ki jih lahko naročite pri njih, pri čemer lahko izbirate med številnimi možnostmi in dimenzijami. Na voljo je tudi več materialov, pri čemer je smiselno upoštevati to, za kakšen namen boste palete uporabljali, kakšen tovor boste nalagali nanje, kje bodo nameščene (npr. na prostem, v skladišču …) ipd. Vsekakor lahko na spletu najdete še številne druge ponudnike, pri katerih jih lahko kupite, a Intercommerce je gotovo med tistimi ponudniki, ki se ga najbolj splača izbrati v ta namen, saj: 

  • so specialisti za različne pakirne, skladiščne in transportne storitve, 
  • ponujajo vrhunski pakirni material, 
  • imajo veliko izbiro izdelkov, pri čemer lahko pri njih naročite tudi izdelke po meri, ki ustrezajo posebnim zahtevam, 
  • nudijo zelo hitro dostavo, tako da boste vse naročeno pri njih dobili v najkrajšem možnem času.