Obnova kovinskega podboja je zelo pomembna in nujna

Notranja vrata krasijo naš dom in so tudi pomemben del, na katerega moramo biti pozorni ves čas. Kljub temu da pričakujemo, da bodo imela vrata dolgo življenjsko dobo, je potrebno ves čas paziti, da so vrata izpopolnjena in da jim ne manjka prav nič. Pomemben del vrat so tudi kovinski podboji, obnova kovinskega podboja pa je izredno pomembna, saj vpliva na stabilnost naših vrat.

Za namestitev vrat so torej izjemnega pomena t. i. podboji, ki so različnih vrst, najpogosteje pa so kovinski. Namenjeni so t. i. suhi montaži, prilagodljivi pa glede na globino zidu. So izredno enostavni elementi za vgradnjo. Večinoma so sestavljeni iz dveh delov, in sicer osnovnega ter zapornega profila. Osnovni deli podboja so še čelnica, brazda ter utor za tesnilno gumo. Oprema na podboju pa je nasadilo za v podboj, tesnilna guma ter ključavnice.

Brušenje in barvanje podbojev

Ko je torej na vrsti obnova kovinskega podboja, moramo vedeti tudi vsa zgoraj navedena dejstva. Za obnovo se torej odločimo takrat, ko menimo, da podboj ni več stabilen in niti ne tako kvaliteten, kot je bil. Če bomo pravilno izvedli obnovo, potem bodo podboj ponovno nudil to, kar je njegova glavna naloga. V prvi vrsti namreč omogoča tudi mehko zapiranje vrat ter se odlično prilega krilo na tesnilo.

Kovinski podboji

Kovinski podboji imajo številne prednosti, sploh je bilo poskrbljeno za njihovo obnovo. Izdelani si namreč na vrhunski strojni opremi, kar zagotavlja natančno izdelavo in s tem tudi kvaliteto izdelka. So tudi visoko korozijsko zaščiteni, kar prav tako prispeva k odpornosti na poškodbe. Njihova montaža pa je, kot že rečeno, enostavna in hitra, zato nas obnova kovinskih podbojev sploh ne bi smela skrbeti.

Ko torej opazimo izrabo kovinskega podboja naših notranjih vrat, potem je dobro poskrbeti za proces, ki ga imenujemo obnova kovinskega podboja. Ko bomo to enostavno in hitro opravili, bodo naša vrata spet taka, kot so bila na začetku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *