Nakup kartuš in tonerjev prek spleta

Tiskalniki so odlične naprave, ne predstavljam si dneva brez njih. Skoraj v vsakem gospodinjstvu lahko najdemo vsaj en tiskalnik. Doma ga sicer ne uporabljam prav pogosto, v službi pa ga uporabljam na dnevni ravni.

Same naprave sicer ne potrebujejo veliko vzdrževanja, potrebno je zamenjati le toner ali pa kartušo. Kartuše HP kupim kar v spletni trgovini, ugotovil sem, da je tak nakup najlažji, ter precej cenejši, kot če bi kartuše kupil v kateri izmed bližnjih trgovin. Kakšna pa je sploh razlika med kartušami in tonerji. Kartuše se uporabljajo za klasične brizgalne tiskalnike, tonerji pa za laserske tiskalnike. Moji prvi tiskalniki so bili vsi brizgalni, saj so bili kar precej cenejši od takratnih laserskih, tiskal pa sem lahko še barvne dokumente.

Zadnja leta pa kupujem samo še laserske tiskalnike, saj so pri tiskanju občutno hitrejši. Je že res, da se pri barvnem tiskanju malce slabše odrežejo oz. bi nas barvni laserski tiskalnik stal malce več, vendar če pomislim kolikokrat sem sploh tiskal barvne dokumente, je izbira precej očitna.

Prednost laserskih tiskalnikov je kar nekaj, najbolj sta mi všeč velika hitrost tiskanja in pa to, da se črnilo ne razmaže, saj se posuši takoj ob izstopu iz tiskalnika. Tiskalne naprave pa ne glede na to ali gre za brizgalne tiskalnike ali pa za laserske tiskalnike, so zelo ugodne. Kartuše pa naročim kar prek spleta, saj jih tam dobim veliko ceneje, kot bi jih dobil sicer. Pred nakupom tiskalnika velja preveriti ceno le-teh, saj so precej različne. Nekateri ljudje so presenečani nad samimi cenami kartuš, saj so te lahko drage ravno toliko kot sam tiskalnik.

Na voljo so vam sicer različne vrste kartuš, od obnovljenih, do kompatibilnih, a svetujem vam nakup originalnih, saj vam v primeru, da gre kaj narobe podjetje pri katerem ste tiskalnik kupili ne bo upoštevalo garancije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *