Magnezij

Se tudi vi spomnite kemije in periodnega sistema, ko slišite magnezij? Že vam gredo vse tiste kratice in formule po mislih. Pa ne mislimo samo na ta način. Recimo, da smo noseči. Vemo, da je to za telo obremenjujoče in smo posledično veliko utrujeni. Nosimo veliko težo in v veliki meri odgovarjamo za otrokovo zdravje. Zato se običajno nosečnice trudijo imeti zdrav življenjski slog, se izogibati vsemu, kar bi lahko škodilo njihovemu otroku in ga na svet roditi varno in zdravo. Zato posegajo po mnogih prehranskih dopolnilih, da bi sebi in svojemu otroku zagotovile tisto, kar naša telesa potrebujejo za normalen razvoj in nemoteno opravljanje funkcij.

Pa recimo športniki. Včasih se verjetno vprašamo, od kod jim toliko energije. Vsak dan srečujemo nekoga, ki preteče ogromno kondicije in se potem počuti bolje, čeprav bi nekoga drugega na njegovem mestu najverjetneje kar »pobralo.«

Če nam primanjkuje energije, tudi zelo hitro to čutimo, kajne? Še eden teh neprijetnih občutkov. Ki pa so lahko povsem nepotrebni in bi jih lahko že s preventivnimi ukrepi preprečili. Recimo, z ustreznimi prehranskimi dopolnili.

Prav magnezij je zelo pomemben mineral  in ga naše telo zelo potrebuje. Le kje bi ga našli? Mogoče v rastlinah, morju in drugih kamninah. Hmm, pa vseeno, kako neki bi ga ločili? Zakaj bi se sploh s tem obremenjevali, ko pa imamo na voljo najboljšo rešitev in sicer, recimo spletno trgovino www.bioforma.si v kateri nam unudijo odličen paket magnezija, ki nam zadostuje za lep čas.

Ne glede na to, ali smo starejši, noseči, športnik ali pa le želimo telo priskrbeti s pomembnim mineralom, magnezijem. Ne želimo občutiti pomanjkanja tega minerala. Mogoče se bomo tudi sami kasneje odločili za dolg tek, mogoče bomo s tem lastnemu otroku prispevali veliko, mogoče pa se bomo le bolje počutili. Ne glede na rezultat je ta pozitiven in najverjetneje smo že s tem dosegli določen učinek, nase in tudi na okolico. Več energije je takoj več volje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *