Linijsko odvodnjavanje Hauraton

https://www.hauraton.si/si/odvodnjavanje/okolica/recyfix-pro/index.php
Linijsko odvodnjavanje

Za linijsko odvodnjavanje Hauraton priporoča uporabo kakovostnih kanalet iz njihovega prodjanega programa. So namreč specialisti za to področje in točno vedo, kako poskrbeti, da meteorna voda varno oteče in pri tem ne povzroča prav nobenih težav ali škode. Zato lahko rečemo, da njihove kanalete res predstavljajo odlično izbiro, saj so modeli prilagojeni različnim vrstam površin, kamor jih lahko vgradite, hkrati pa imajo tudi zelo visoko hidravlično zmožnost.

Učinkovito linijsko odvodnjavanje

Linijsko odvodnjavanje je zelo učinkovito, vsekakor pa je treba izbrati ustrezen sistem glede na vaše potrebe. Vsaka površina je namreč nekoliko drugačna, zato je treba tak sistem natančno načrtovati ter pred izbiro narediti tudi precizen hidravlični izračun. Tako bo jasno, kakšne zmogljivosti oziroma hidravlično zmožnost morajo imeti kanalete, kakršne potrebujete, da bo sistem res deloval tako, kot je treba, in učinkovito odvedel vso meteorno vodo, ki se bo stekala vanj. Zato je zelo pomembno, da tak sistem načrtujete skrbno in natančno ter v sodelovanju s strokovnjaki. Za meteorno vodo mora biti namreč na prav vsaki površini dobro poskrbljeno, če nočemo imeti kdaj v prihodnosti težav z njo. Na srečo se tem težavam lahko izognemo, a brez skrbnega načrtovanja pri tem ne gre.

Odlične obremenitvene sposobnosti

Od tega, kam boste vgradili določene kanalete za linijsko odvodnjavanje Hauraton, je odvisno, kako odporne morajo biti. Na zahtevnih površinah morajo imeti odlične obremenitvene sposobnosti, da so kos vsakodnevnemu prometu, težkim vozilom, tovornjakom, delovnim strojem itd. Zato se na takšnih površinah uporablja kanalete iz posebej odpornih materialov, ki imajo ne samo dobro stabilnost, ampak tudi visoko vzdržljivost.

Linijsko odvodnjavanje RECYFIX®PRO
Linijsko odvodnjavanje RECYFIX®PRO

Največkrat se zato na takšnih vrstah površina uporablja betonske kanalete, ki imajo res dobre obremenitvene sposobnosti, kar velja še posebej v primeru, če je beton dodatno ojačan s posebnimi vlakni, ki še povečajo njegovo vzdržljivost. Zaradi tega se dobro obnesejo na prav vseh površinah, četudi so te vsakodnevno močno obremenjene. Kljub velikim obremenitvam bodo brez težav skrbele za odvajanje meteorne vode, zaradi svoje velike vzdržljivosti pa bodo temu služile vrsto let, saj so zasnovane tako, da so kos prav vsem izzivom – tudi tistim najtežjim.

Zaradi tega so primerne tudi za površine, kot so:

  • cestišča,
  • avtoceste ali avtocestna postajališča,
  • industrijske površine,
  • nakladalne in skladiščne površine,
  • bencinske črpalke,
  • pristanišča in pristaniške površine,
  • letališča.