Kvalitetna in unikatna spletna stran

Spletne strani že dolgo niso zgolj vizitke, kjer so napisani kontaktni podatki lastnika strani oziroma podjetja ter njegova kratka predstavitev, temveč so mnogo več. Razvoj tehnologije omogoča, da spletni strani poleg besedila in slikovne vsebine dodamo še druge elemente, na primer video predstavitev, kar je zagotovo eden od najuspešnejših spletnih trendov. Statistični podatki namreč kažejo, da obiskovalci besedila največkrat le na hitro preletijo, slike le bežno pogledajo, medtem ko si video velikokrat vsaj poskušajo pogledati. Če posnetek ni predolg in če je dovolj zanimiv, si ga večina obiskovalcev z veseljem ogleda do konca, kar se splača izkoristiti.

Kljub zgoraj navedenim statističnim podatkom pa velika večina spletnih strani še vedno ne izkorišča vseh možnosti, ki jih ponuja sodobni splet in sodobna tehnologija. Ogromen delež med njimi je zasnovan popolnoma zastarelo, kot statična spletna vizitka, ki obiskovalcu ne ponuja nobene dodatne vrednosti. Z razvojem tabličnih računalnikov in mobilnih telefonov je postalo med drugim pomembno tudi, da se spletne strani s svojo obliko in videzom prilagajajo manjšim resolucijam zaslonov, kar pomeni, da morajo biti prilagojene in oblikovane tako, da je njihova vsebina enako dostopna na vseh napravah, česar precej spletnih strani še vedno ne upošteva, zato je brskanje po njih na telefonu ali tablici zelo oteženo ali ceno onemogočeno.

Poznavanje sodobnih trendov in naprednih tehnologij je nujno za izdelavo kvalitetne spletne strani, ki tako kljub hitrim spremembam na svetovnem spletu še dolgo časa ne bo zastarela, saj bo premišljeno zasnovana tako, da bo še nekaj let lahko služila svojemu namenu. Takšna spletna stran mora biti tako s tehničnega vidika kot z vidika oblikovanja in vsebine skrbno zasnovana in narejena tako, da čim bolj privablja obiskovalce, jim ponuja tudi kaj novega in zanimivega, česar na drugih spletnih straneh ni mogoče najti. Zato se je treba načrtovanja in izdelave vsake spletne strani lotiti individualno ter tako oblikovati unikatno rešitev, ki bo zadovoljila čim širši krog spletnih uporabnikov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *