Kanalete z rego so skoraj neopazne

Za linijsko odvodnjavanje se lahko uporabijo tudi kanalete z rego, ki predstavljajo izredno zanimivo rešitev v ta namen. Njihova glavna prednost je v tem, da je po vgradnji na površini vidna zgolj ozka in skorajda neopazna rega, zaradi česar je takšna rešitev veliko bolj estetska in nemoteča. Prav zaradi tega se običajno uporablja prav na javnih površinah, pri katerih je pomembno, da so estetsko urejene oziroma da na njih ni elementov, ki bi predstavljale oviro za pešce, kolesarje ali druge udeležence v prometu.

Funkcionalna in estetska rešitev

Kanalete z rego se lahko uporabljajo na skoraj vseh vrstah površine, pomembno je le, da se izbere ustrezen model glede na zahteve površine po odvodnjavanju. Z njihovo pomočjo je meteorno vodo možno učinkovito odvesti v najkrajšem času, saj se ta steka vzdolž celotne rege oziroma kanalate. Gre torej za tip linijskega odvodnjavanja, pri katerem se uporabljajo kanalete, ki so lahko prekrite z rešetkami ali pa takšne z rego. Obe možnosti se odlično obneseta, le da so kanalete z rego na prvi pogled bolj neopazne. Prav s tega vidika predstavljajo veliko bolj estetsko rešitev.

Ozka rega je praktično neopazna

kanalete za odvodnjavanje

Kanalete z rego se največkrat uporabljajo predvsem na javnih površinah za pešce, kot so na primer javni trgi in podobno. Vendar pa se v zadnjem času takšna rešitev za linijsko odvodnjavanje meteorne vode uveljavlja tudi drugje – na primer na zasebnih površinah, kot so dvorišča. Takšna rešitve za linijsko odvodnjavanje je namreč nadvse primerna za vse nizkogradnje, zato se lahko uporablja povsod, kjer je vgradna višina zelo nizka. Hkrati pa so primerne za uporabo tudi povsod, kjer bi radi uredili odvodnjavanje čim bolj neopazno in estetsko.

Pri tem je na izbiro veliko različnih modelov, ki omogočajo varno odvodnjavanje meteorne vode. Več delov je mogoče tudi povezati oziroma spojiti med seboj glede na zahteve površine oziroma uporabnikov, tako da je celoten sistem zelo fleksibilen in omogoča veliko različnih možnosti vgradnje in uporabe. Na voljo so tudi razni dodatni elementi, ki fleksibilnost in funkcionalnost sistema le še povečajo. To so na primer:

  • spojnica,
  • revizijski kos,
  • vložek za umazanijo,
  • zaključna stena,
  • kotni element itd.