Kako izbrati šolsko torbo?

Komaj se končuje šola, pa že razmišljamo o novem šolskem letu in vseh potrebščinah, ki jih bo potrebno kupiti na novo. Morda se zdijo šolske torbe najmanj pomemben del šolskih potrebščin, toda zagotavljam vam, da niso tako zelo nepomembne kot se zdi na prvi pogled. V šolski torbi vašega otroka, se bodo prenašale vse potrebščine, zato mora biti odporna proti udarcem- saj veste kako brutalno otroci mečejo šolske torbe po tleh- varna, da iz nje ne izgine kaj pomembnega, lepa, da jo bo otrok z veseljem nosil in bolj popazil nanjo in najpomembnejše: prijazna hrbtenici. Samo pomislite, kakšno težo mora otrok tovoriti v in izven šole vsak dan!

Kako torej izbrati šolsko torbo, ki bo prijazna do vašega šolarja?

Vaš šolar rabi novo šolsko torbo. Obrnete se na splet, da vidite kaj je sploh na razpolago in preplavi vas izbira najrazličnejših torb: šolski nahrbtniki, torbe na kolesih, torba na skiroju, trde šolske torbe in še in še. Katero izbrati?

Izbira šolske torbe je še posebej veliko doživetje za prvošolčke, ki gredo prvič v šolo, zato si za izbiro vzemite čas in iz tega, če se le da, naredite dogodek. Najboljše, da se po nakupih odpravite dovolj zgodaj, da se izognete gneči, da ne boste po nepotrebnem izgubljali živcev in pokvarili doživetje.

Za prvošolčka je najboljše izbrati bolj trdo šolsko torbo, ki ima oblazinjen del, ki se naslanja na telo in ima široke naramnice, da boljše razporedi težo. Odlično je, če je zunanji del odporen proti dežju in če vsebuje razne odsevnike, da bo otrok na poti v šolo varen. Motiv na torbi pa naj otrok le izbere sam, saj bo on tisti, ki bo torbo nosil in to vsak dan.

V kolikor imate že malce večjega otroka, ki hodi morda v nek šesti razred bo gotovo želel bolj moderno torbo. Recimo tako na kolesih, ki se jo vleče za seboj ali tako s skirojem, da bo pot v šolo bolj zabavna. Jaz tako torbo več kot priporočam, samo pomislite kako smo se včasih matrali s kovčki po letališčih in kakšno olajšanje je sedaj, ko imajo koleščka.

Če pa imate opravka z najstnikom, potem vam je verjetno jasno, da v poštev pride samo nahrbtnik. Najstnik go bo verjetno želel nositi čisto nekje pri kolenih ali na eni rami, toda poskusite mu dopovedati, da to nikakor ni dobro za hrbtenico. Verjetno vas ne bo poslušal, toda poskusiti ni greh, morda pa se ga vseeno kaj prime.

Tako, zdaj veste. Najpomembnejši pri izbiri torbe je otrok, ki jo bo nosil, zatem pa sledi pravilna nastavitev, ki ni ne previsoko ne prenizko na hrbtu in pa širina naramnic, ki naj bo vsaj 4 cm. Pa uspešen začetek novega šolskega leta vam želim!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.