Hauraton kanalete za odvodnjavanje

kanalete za odvodnjavanje

S kanaletami je mogoče kar se da najbolje poskrbeti za meteorno vodo ter preprečiti kakršne koli težave z njo. Hauraton kanalete za odvodnjavanje odlikuje vrsta odličnih lastnosti. Imajo širok nabor različnih možnosti, ki jih ponuja ta priznani nemški proizvajalec. Njihovi izdelki so sinonim za zanesljivost, saj je z njimi mogoče trajno rešiti vse težave z meteorno vodo. Na voljo so vam tako rešitve za nizkogradnjo kot za urejanje okolice, pa tudi številne druge možnosti.

Za urejanje okolice

Pri urejanju okolice velja razmisliti tudi o vgradnji Hauraton kanalete za odvodnjavanje, s katero lahko poskrbimo za meteorno vodo na najbolj učinkovit in funkcionalen način. Pri tem je na voljo več različnih možnosti, saj so potrebe uporabnikov pri urejanju okolice zelo raznolike. Poleg klasičnih kanalet, ki so lahko prekrite z rešetko ali rego, so tako na razpolago tudi rešitve za točkovno odvodnjavanje ter druge zanimive možnosti, kakršne so na primer travnate rešetke, skozi katere meteorna voda lahko enostavno in nemoteno ponikne v zemljo.

Linija RECYFIX iz stabilnega in odpornega materiala

Odlično možnost za urejanje okolice predstavljajo Hauraton kanalate za odvodnjavanje RECYFIX, ki so na voljo v različnih izvedbah. Njihova skupna lastnost je ta, da so narejene iz posebnega materiala, ki se mu reče reciklirani kompozit in po katerem so dobile tudi ime. Ta material odlikujejo odlične lastnosti, kot so:

kanaleta za odvodnjavanje Hauraton
 • je 100% recikliran in ga je tudi mogoče 100% reciklirati,
 • je popolnoma prijazen do okolja,
 • ima nizko težo, zato je rokovanje z izdelki, ki so narejeni iz njega, lažje,
 • omogoča enostavno rezanje, vrtanje in obdelavo na gradbišču,
 • je zelo stabilen in odporen,
 • dobro prenaša zmrzal, sol za posipanje cest in UV-žarke,
 • prenese tudi zelo visoke obremenitve,
 • dobro prenaša temperaturne razlike,
 • ne absorbira vode,
 • je gladek, kar omogoča še boljši pretok meteorne vode.

Za zasebne in javne površine

Linija RECYFIX je primerna tako za zasebne kot javne površine, pri čemer lahko Hauraton kanalete za odvodnjavanje iz omenjene linije razdelimo na tri podkategorije, in sicer:

 • linija RECYFIX STANDARD je zasnovana posebej za zasebne površine in se najbolje obnese pri urejanju dvorišč in okolice hiš in drugih zasebnih objektov,
 • linija RECYFIX PLUS je primerna za uporabo na srednje frekventnih površinah, kot so na primer dvorišča, dovozi, parkirišča ipd.,
 • linija RECYFIX PRO pa je primerna tako za uporabo na zasebnih kot tudi javnih površinah, kot so na primer dvorišča, parkirišča, parki, športne površine ipd.

Linija RECYFIX STANDARD

Omenjena linija je nepogrešljiva pri urejanju okolice in dvorišč, torej je namenjena uporabi na zasebnih površinah do obremenitvenega razreda C 250. Hauraton kanalete za odvodnjavanje iz linije RECYFIX STANDARD so že vnaprej sestavljene oziroma predsestavljene, kar omogoča veliko lažjo vgradnjo. Kanal in rešetka sta namreč sestavljena v en sam kos ter tako že pripravljena na to, da ju čim hitreje vgradite. Poleg tega pa imate pri tej liniji rešitev za meteorno vodo na voljo tudi več vrst rešetk ter tudi možnost uporabe ozke rege.

Linija RECYFIX PLUS

kanalete iz umetne mase - recyfix pro

V omenjeni liniji boste našli modele iz visoko odporne umetne mase oziroma že omenjenega recikliranega kompozita, ki imajo kovinski okvir, s čimer je poskrbljeno za njihovo še večjo stabilnost. Zaradi tega so primerne za uporabo tudi na srednje frekventnih površinah, odlikujeta pa jih tudi utor in pero, ki omogočata bolj natančno vgradnjo, ter velika izbira različnih vrst rešetk, ki jih lahko uporabite.

Linija RECYFIX PRO

Linija RECYFIX PRO se pogosto uporablja ne le pri urejanju okolice, ampak tudi pri urejanju parkovnih in drugih podobnih površin. Modeli iz te linije so na voljo tudi za višje obremenitvene razrede. Okvir je izredno trajno zasnovan, enako pa velja za vse ostale dele, zaradi česar gre za zelo odporen izdelek. Zanimivo pa je, da je Hauraton kanalete za odvodnjavanje RECYFIX PRO možno kombinirati tudi z barvnimi rešetkami.