Chromecast Audio za domiselno predvajanje zvoka

Ste za svoj dom, pisarno ali drug poslovni prostor kupili ozvočenje že kar nekaj časa nazaj, zaradi razvoja tehnologij pa je to sedaj že nekoliko zastarelo in ga uporabljate precej malo? Vdahnite mu novo življenje in poskrbite, da se bo ponovno predvajala glasba. Za to vam ni potrebno vložiti veliko, ne potrebujete novega sistema, novih inštalacij, dragih bluetooth zvočnikov in podobno. Potrebujete le Googlovo novo »igračko«, mali in simpatično okroglo oblikovan Chromecast Audio, ki je na voljo za manj kot petdeset evrov.

Kaj je Chromecast Audio?

Napravica za predvajanje zvoka, ki vam ne bo izpraznila denarnice, vam omogoča popoln nadzor nad zvokom v vašem domu ali poslovnem prostoru, saj vam zagotavlja enostavno upravljanje glasbe in drugih zvočnih posnetkov ne glede na to, v katerem prostoru se nahajate – in to povsem preprosto, kar z vašim mobilnim telefonom (Android ali iPhone), računalniško tablico ali prenosnikom. Omogoča namreč »streaming« preko vašega obstoječega zvočnega sistema.

Kako deluje Chromecast Audio?

Za začetek seveda potrebujete klasični zvočnik ali ozvočenje, v katerega vključite svoj Chromecast Audio s pomočjo 3,5 mm avdio kabla, ki je že priložen, prav tako pa je mogoča povezava z RCA ali optičnim kablom. Povežeta ga lahko s stereo sistemom, ozvočenjem za hišni kino, bluetooth zvočnikom ali zvočnikom, ki ste ga že davno odpisali kot zastarelega in neuporabnega.
Ko poskrbite za povezavo, na svoj mobilni telefon ali tablico namestite aplikacijo Chromecast. Ta bo poiskala vaš Chromecast Audio in vas v nekaj korakih vodila do pričetka delovanja oziroma predvajanja glasbe – in najboljše je to, da se lahko predvaja glasba z vseh naprav, ki so v vaši »domači« Wi-Fi mreži.

Chromecast Audio nudi mobilnost

Pogosto si zaželimo svoje glasbe tudi kje drugje kot doma oziroma v svoji pisarni. Ker je Chromecast Audio majhen, ga lahko spravite v žep in povsod nesete s seboj. Tako lahko svojo glasbo predvajate tudi na obisku pri prijateljih ali v hotelski sobi, ko greste na počitnice.

Kaj pa TV izvedba?

Poleg avdio naprave nudi Google tudi klasični Chromecast, ki mu marsikdo pravi tudi Chromecast TV. Gre za osnovno verzijo, s katero lahko televizor uporabite kot zaslon vašega telefona oziroma tablice. Napravo vključite v TV in že imate veliko sliko – predvajate lahko svoje posnetke, gledate posnetke na spletu ali filme, fotografije, veliko enostavneje igrate igrice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *