Blagovna znamka: Kurirček

Paketna dostava

Paketna dostava po definiciji zajema vse od pošiljanja in dostave zabojnikov, paketov ali pošte velikih vrednosti v obliki posameznih pošiljk. Storitev izvaja večina ponudnikov poštnih storitev, nekateri ponudniki pa se dejansko za to vrsto storitev tudi specializirajo.

Pošiljanje in dostava paketa

Gotovo ste se že znašli v položaju, ko ste morali nekomu poslati paket. Prvi korak pri tem opravilu je izbira poštne službe, pri kateri lahko opravite storitev. Nekateri ponudniki storitev se koncentrirajo zgolj na poslovne subjekte, zato je pred poskusom naročila storitve najbolje preveriti, za koga izvajalec storitve opravlja. Pri tem je zanimivo tudi proučiti ponudbo posameznih ponudnikov in način, kako lahko paket kot pošiljatelj oddate. Z napredkom tehnologije tako nekateri ponudniki paketne dostave ponujajo pripravo paketov na spletu. Zadnja novost pri nas pa je paketomat, ki je neke vrste nadomestna točka dostave in prejema paketa. Nadaljnje dobrodošle lastnosti ponudnika tovrstnih storitev so hitrost, prilagodljivost in zanesljivost. Vsak, ki odpošlje pošiljko si namreč želi, da bi ta varno dosegla naslovnika in do njega tudi kar najhitreje prispela, kar je ob hitrem tempu, ki ga narekuje moderna družba, pomembno. Hkrati pa je pomembna tudi prilagodljivost izvajalca storitve, v kolikor ponudnik ne nudi možnosti nadomestne točke prevzema pošiljke, saj naslovnik spričo obveznosti določene pošiljke morda ne more sprejeti. Sodelovanje tako med pošiljateljem ter prejemnikom in poštno službo je torej vitalnega pomena, pri čemer je prilagodljivost izvajalca velik plus.

Upravljanje in ravnanje s paketi

Upravljanje in ravnanje s paketi mora biti prilagojeno glede na vsebino paketa, da se ta pri prenosu ne poškoduje. Poštna služba mora omogočiti pošiljatelju, da svoj paket pred pošiljanjem ustrezno označi in poda morebitne opombe v zvezi z ravnanjem s paketom. Nekatere službe pa imajo v zvezi s tem celo posebej vzpostavljene sisteme.

Izbor poštne službe

Agencija za pošto in elektronske komunikacijske storitve Republike Slovenije je v letu 2014 izvedla posebno analizo poštnih storitev. V raziskavo je glede na storitve vključila 10 izvajalcev poštnih storitev pri nas. Na podlagi rezultatov je ugotovila, da so cenovno ugodni in nesporno najhitrejši pri izvajanju poštnih storitev pri podjetju Kurirček, zato obiščite spletno stran podjetja Kurirček in si oglejte njihovo ponudbo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.